top of page
_edited.jpg

BLI DUGNADSTURIST PÅ TRÆNA!

Nå kan du bli dugnadsturist på Træna og få gratis overnatting mot at du blir med på ryddetokt.

Ytterst på Helgelandskysten ligger Træna, en av Norges minste kommuner og et av Norges absolutt vakreste øyriker. House by the Sea er et overnattingssted med storslått utsikt mot midnattsola og den spektakulære Trænstaven – som i fjor testet ut dugnadsturisme der overnattingsgjester fikk bo gratis i de unike hyttene mot å bidra med dugnadsinnsats. 

I fjor ble det, i samarbeid med Hurtigruten Foundation og Træna Kommune, jobbet med turstiene på øya Sanna. Tilretteleggingstiltak skulle bidra til å styre trafikken på en skånsom måte og beskytte sårbar natur og dyreliv. I år utvides initiativet, og i samarbeid med In The Same Boat
legges det opp til tre helger der til sammen 24 deltagere inviteres til strandrydding og unike naturopplevelser. 

Helgene
10-12.mai, 27-29.september og 4-6.oktober har House by the Sea åpent for dugnadsturisme. Deltagerne får bo gratis hos House by the Sea og samtidig oppleve og bevare noe av den vakreste naturen som finnes i Norge.

HVORDAN FUNKER DET:
Sammen med In The Same Boat vil deltagerne (inntil 8 deltagere hver helg) rydde kystilinjen på øyene i Træna. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men du må være i form til fysisk jobbing i ulent terreng. Arbeidstidene vil tilpasses værforhold, båtruter og transportmuligheter, men det kan være aktuelt med totalt 10-15 timer i løpet av helgen. 

Det er satt av tre helger til prosjektet 10-13
.mai, 27-29.september og 4-6.oktober. Overnatting vil skje i de unike hyttene til House by the Sea som har til sammen 8 sengeplasser. I hytta er det plass til en familie eller vennegjeng på inntil fire personer, i hvert av de to tårnene kan det bo to gjester. Reiser du alene, skal vi tilrettelegge for det. 


Dugnadsarbeidet foregår på lørdag og søndag, og fredag kveld arrangeres hyggelig velkomstmiddag og foredrag (med fokus på hav, sirkularitet og kampen mot plastforurensing) + planleggingsmøte. 

Reisekostnad og mat (ut over fellesmiddagen på fredag) må du dekke selv, og det er viktig at deltagerne som ønsker å bli med er selvdrevne, fleksible og klare for å utføre en real dose arbeid i løpet av helgen. I motytelse får deltagerne mulighet til flotte naturopplevelser, trivelig selskap og unik overnatting. 

Pilotprosjektet er inspirert av det færøyske «Closed for mainanance»-prosjektet og initiativtaker er House by the Sea, og prosjektet i 2024 er støtte av Handelens Miljøfond. Miljøorganisasjonen In the Same Boat har lang erfaring i strandrydding langs norskekysten og bidrar med gjennomføring. Dersom deltagerne ønsker det, er det naturligvis mulig å forlenge oppholdet hos House by the Sea - for å få mer tid på Træna til å ta badstue, oppleve øya, gå tur, padle kajakk, prøve snorkling eller fridykking, fiske eller besøke Havfolkets Hus, Træna Kaffekollektiv og Café Aloha.

PÅMELDING:
Send oss en mail for påmelding (si fra hvor mange du ønsker å melde på og hvilken helg du kan delta) og mer informasjon

Træna10_Trænstaven.jpeg
bottom of page