top of page
_edited.jpg

BLI DUGNADSTURIST PÅ TRÆNA!

Nå kan du bli dugnadsturist på Træna og få gratis overnatting mot at du jobber for å ta vare på kultur- og naturkvalitetene på vakre Sanna.

Sanna i Træna er en av Norges absolutt fineste turøyer. Dette er det stadig flere som oppdager, og for å tilrettelegge bedre for den økte turiststrømmen på øya og samtidig ta vare på de unike kultur- og naturverdiene, har Træna Kommune fått støtte fra blant annet Miljødirektoratet og Hurtigruten Foundation til ulike tilretteleggingstiltak. Turstier skal ryddes og kloppes for lede trafikken på en skånsom måte og beskytte sårbar natur og dyreliv. Nå kan du bidra i dette viktige arbeidet – og samtidig få en unik naturopplevelse!

Over to helger, en i juni og en i september, inviteres inntil 16 besøkende til Træna som dugnadsturister! Sammen med lokale ildsjeler vil dugnadsturistene rydde turstier, sjaue og bære – for å bidra til at sti- og tilrettelegginsprosjektet på Sanna skal beskytte sårbar natur og dyreliv.

Træna er en av Norges minste – og vakreste – kommuner. Reiselivet på øya er i vekst, men skal utvikles på en bærekraftig måte – på Trænas egne premisser. Dugnadsturisme er en del av dette arbeidet – der reiselivet bidrar til en positiv utvikling og gjennom dette prosjektet får du oppleve noe av den vakreste naturen som finnes i Norge. Å bli dugnadsturist blir en unik opplevelse der de tilreisende blir en del av lokalmiljøet og bidra på en positiv måte. 

Hvordan funker det:
Sammen med lokale ildsjeler vil deltagerne (inntil 8 deltagere hver helg) rydde, sjaue, bære og bygge turstier på Sanna – for å ta vare på naturkvalitetene på øya. 
Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men du må være i form til fysisk jobbing i ulent terreng. Arbeidstidene vil tilpasses båtruter og -transport, men det kan være aktuelt med totalt 10-15 timer i løpet av helgen. 

Det er satt av to helger til prosjektet: 2-4.juni og 8-10.september. Overnatting vil skje i de unike hyttene til House by the Sea som har til sammen 8 sengeplasser. I hytta er det plass til en familie eller vennegjeng på inntil fire personer, i hvert av de to tårnene kan det bo to gjester. Reiser du alene, skal vi tilrettelegge for det. 
Vi jobber på Sanna på lørdag og søndag, og fredag kveld arrangeres hyggelig velkomstmiddag for alle som skal bidra.  

Reisekostnad og mat (ut over fellesmiddagen og lunsj på Sanna på lørdag og søndag) må du dekke selv. Dette er et pilotprosjekt, som vi arrangerer for første gang i år. Det er derfor viktig at man er fleksibel og engasjert – og reiser med en motivasjon om å oppleve unik natur, bidra og komme tett på lokalsamfunnet.

Pilotprosjektet er inspirert av det færøyske «Closed for mainanance»-prosjektet og initiativtaker er House by the Sea og Træna365. Dersom du ønsker det, er det naturligvis mulig å forlenge oppholdet hos House by the Sea -  for å få mer tid på Træna til å ta badstue, drikke kaffe på Træna Kaffekollektiv, gå tur, padle kajakk, prøve snorkling eller fridykking, fiske eller besøke Havfolkets Hus og Café Aloha.

Send oss en mail for påmelding og mer informasjon

Træna10_Trænstaven.jpeg
bottom of page