top of page
TrænaBilde1.JPG

Far from everything - close to paradise

 

Træna er en av Norges minste kommuner, og øygruppa ligger 33 nautiske mil (65 km) fra fastlandet. Reisen ut til Træna er endel av opplevelsen til stedet, og det går hurtigbåt og ferger hver dag hele året.

 

Kommer du langveisfra, kan du ta tog til Mo i Rana eller Bodø. Nordlandsbanen går flere ganger i døgnet, og fra Trondheim tar turen til Mo i Rana rundt seks-syv timer (også nattog). Velger du å fly, bør du lande i Bodø (SAS, Widerøe, Norwegian eller Flyr), Sandnessjøen (Widerøe) eller Mo i Rana (Widerøe).

Fra Bodø tar Nordlandsekspressen dere videre sørover langs kysten til Stokkvågen, der dere bytter båt og fortsetter rett ut i havgapet – til Træna. Nordlandsekspressen går en gang om dagen fra Bodø (5,5 timer) hele året, og i sommerferien settes det inn en sommerbåt fem ganger i uka som går via Myken (4,5 timer fra Bodø). Uansett hvilken av de to rutene dere kommer med, er turen fantastisk fin – underveis passeres øyer som Sørfugløy, Bolga, Rødøy, Hestmona og Lovund.

Fra Sandnessjøen går det båt flere ganger i døgnet til Træna (2,5 timer). Båten er helt ny, og i likhet med Nordlandsekspressen fra Bodø er dette en veldig fin båttur – forbi Dønna, Nesna, Lurøy, Sleneset og Lovund.

Fra Mo i Rana er det mulig å ta buss ut til Stokkvågen. Derfra går det både ferge (2 timer) og hurtigbåt (1,5 timer) ut til Træna. I Stokkvågen er det også parkeringsplass hvis du kommer med bil. Bilen kan du sette igjen der, den trenger du ikke på Træna.

I Træna er det lokal båtrute mellom øyene; Husøya (hovedøya der House by the Sea, butikk og det meste annet er), Sanna (turøya) og Selvær (butikk og 40 innbyggere). Lokalruta stopper også på øyene Holmen og Sandøy.

Mulighetene er altså mange, og rutetidene finnes på reisnordland.no (søk på «Træna hurtigbåtkai» når du skal komme hit med hurtigbåt).  Vi anbefaler Travelpass Nordland. Da kan du reise så mye du vil i en uke for 990 kroner (gjelder på hurtigbåt, ferge og buss). Skal dere t/r Træna fra enten Sandnessjøen eller Bodø og reise en gang eller to ut til Sanna for å gå på tur, så er det det rimeligste alternativet. Kommer dere fra Stokkvågen, er det rimeligere med ordinære billetter.
 
Vi anbefaler også at oppholdet på Træna kombineres med andre opplevelser på Helgelandskysten. Les forslagene våre her.

 

bottom of page